joi, 25 iulie 2024
27.3 C
Ramala

From the river to the sea, Palestine will be free ✊ من المياه للمياه

Israel-Hamas/Japonia reia finanţarea agenţiei pentru refugiaţii palestinieni UNRWA

Must read

Japonia va relua finanţarea Agenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite de Ajutorare şi Lucrări pentru Refugiaţii din Palestina în Orientul Apropiat (UNRWA), a anunţat marţi ministrul de externe Yoko Kamikawa pentru media locale, informează Reuters.

Şefa diplomaţiei nipone a anunţat că în curând Japonia va debloca circa 32,6 milioane de euro programaţi pentru a fi plătiţi UNRWA pentru anul fiscal 2023, care s-a încheiat la 31 martie, scrie EFE.

Tokyo a decis în ianuarie să suspende finanţarea suplimentară a agenţiei pentru refugiaţii palestinieni, în timp ce efectua o investigaţie asupra unei acuzaţii potrivit căreia personalul ei ar fi fost implicat în atacul Hamas din 7 octombrie 2023 asupra Israelului, care a declanşat războiul în Fâşia Gaza.

Acuzaţiile Israelului au determinat 16 ţări, inclusiv Statele Unite, să întrerupă finanţarea de 450 de milioane de dolari pentru UNRWA, provocând o criză în operaţiunile organizaţiei. Agenţia este cel mai mare organism de ajutorare ce operează în Gaza, asediată de Israel de la atac.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2024/04/02/israel-hamas-japonia-reia-finantarea-agentiei-pentru-refugiatii-palestinieni-unrwa–1273913

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Palestinianul | Filastīn | فلسطين

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura